12:53:30 | 14.07.2022

Centar za socijalnu skrb Zadar bogatiji za novo vozilo

Primopredaja vozila u sklopu projekta „Unapređivanje infrastrukture Centra za socijalnu skrb Zadar i Doma za odrasle osobe Sv. Frane Zadar za pružanje socijalnih usluga u zajednici kao podrška procesu deinstitucionalizacije“ održana je u utorak, 5. srpnja 2022. godine u Centru za socijalnu skrb Zadar.

Ključevi novog vozila uručeni su ravnateljici Centra Martini Čuljak Jovančević. Nabavljeno hibridno vozilo marke Toyota COROLLA Hybrid, u vrijednosti 192.864,56 kuna, koristit će Centar za socijalnu skrb Zadar za pružanje usluga savjetovanja i pomaganja. S obzirom na to da je vozilo hibridno u budućnosti će stvoriti financijske uštede pri nabavi goriva i tako umanjiti troškove njegova korištenja. Ukupan iznos EU sredstava za financiranje ovog vozila iznosio je 186.000,00 kuna dok je Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike dodatno osiguralo 6.864,56 kuna.

Ukupna vrijednost projekta „Unapređivanje infrastrukture Centra za socijalnu skrb Zadar i Doma za odrasle osobe Sv. Frane Zadar“  iznosi 22.246.734,53 kuna. Bespovratnim sredstvima EU-a sufinancira se u iznosu od 14.893.338,75 kuna kroz Operativni program Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj. Podršku u provedbi projekta pruža Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike sufinanciranjem projekta te Ministarstvo državne imovine i Grad Zadar osiguranjem nekretnina za prijelaz trenutnih korisnika građevine. Naime, aktivnosti projekta uključuju rekonstrukciju i opremanje zgrade koju je ranije koristio Dom za odgoj djece i mladeži Zadar. U tu zgradu će se po uređenju smjestiti Centar za socijalnu skrb Zadar.

Cilj projekta je promicanje socijalne uključenosti i smanjenje nejednakosti kroz poboljšani pristup socijalnim uslugama te prelazak s institucionalne skrbi na skrb u zajednici putem poboljšane socijalne infrastrukture.

Agencija ZADRA NOVA kao regionalni koordinator pruža tehničku pomoć u provedbi projekta. Angažman Agencije na ovom projektu omogućuje projekt ZADRA NOVA ZA VAS kroz koji se financira rad djelatnika Agencije, a usluge pripreme i provedbe ne stvaraju financijski teret za prijavitelje i partnere. Projekt je sufinanciran sredstvima tehničke pomoći u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. iz Europskog fonda za regionalni razvoj.