05:49:03 | 29.04.2022

Izgleda li život znanstvenika kao život dr. Baltazara? Dođite na okrugli stol „Život znanstvenika i Europska unija“ i saznajte

Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA u sklopu provedbe projekta EUROPE DIRECT Zadar organizira okrugli stol na temu „Život znanstvenika i Europska unija“, u utorak 3. svibnja 2022. godine s početkom u 12:00 sati u Centru za kreativne industrije u Zadru.

Događanje je usmjereno na popularizaciju znanosti kod srednjoškolaca i studenata kroz moderirani razgovor sa znanstvenicima iz različitih područja i polja znanosti. Izgleda li život znanstvenika kao život dr. Baltazara iz istoimenog animiranog crtanog filma ili pak ne, saznat će svi oni koji poprate ovo događanje. Cilj događanja je poticanje srednjoškolaca i studenata na bavljenje znanošću.

Pozivamo sve zainteresirane da se pridruže.  Zbog organizacijskih potreba, prijavu sudjelovanja je potrebno izvršiti putem prijavnog obrasca.

Ovim događanjem započinje obilježavanje Europskog tjedna u organizaciji Agencije za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA i EUROPE DIRECT Zadar. Europski tjedan se obilježava svake godine u svibnju, a povod mu je proslava Dana Europe 9. svibnja. Događanje je ujedno dio programa Festivala znanosti Sveučilišta Sjever. Festival znanosti je manifestacija koja se u Hrvatskoj organizira od 2003. godine s ciljem približavanja znanosti javnosti kroz informiranje o aktivnostima i rezultatima na području znanosti, poboljšavanje javne percepcije znanstvenika, te motiviranje mladih ljudi za istraživanje i stjecanje novih znanja.

Označeno u