08:48:02 | 31.03.2022

EU sredstva za rad obiteljskih centara u Zadru i Senju

Aktivnosti projekta „Jačanje i udruživanje kapaciteta obiteljskih centara širenjem izvaninstitucijskih socijalnih usluga“ predstavljene su na početnoj konferenciji održanoj u petak 25. ožujka 2022. godine.

Važnost ovog projekta istaknule su državna tajnica u Ministarstvu rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, Marija Pletikosa te ravnateljica Centra za socijalnu skrb Zadar, Martina Čuljak Jovančević.

Okupljene je pozdravila zamjenica ravnateljice Agencije za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA, Jadranka Petek poručivši kako je dodatna vrijednost ovog projekta i u ulaganju u ljudske kapacitete kroz stručne edukacije te u aktivnostima za podizanje svijesti javnosti.

Nositelj projekta je Centar za socijalnu skrb Zadar, a partner na projektu je Centar za socijalnu skrb Gospić. Ukupna vrijednost projekta 2.571.408,00 kuna, a provedba će trajati 24 mjeseca. Projektom će se unaprijediti kvaliteta izvaninstitucijskih socijalnih usluga u Zadarskoj i Ličko-senjskoj županiji kroz jačanje kapaciteta Obiteljskih centara Zadar i Senj te podizanjem svijesti javnosti o važnosti procesa deinstitucionalizacije.

Agencija je kao regionalni koordinator, u suradnji s prijaviteljem, pripremila projekt. Angažman Agencije na ovom projektu omogućuje projekt ZADRA NOVA ZA VAS kroz koji se financira rad djelatnika Agencije, a usluge pripreme i provedbe ne stvaraju financijski teret za prijavitelje i partnere. Projekt je sufinanciran sredstvima tehničke pomoći u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

 

Poslijednja izmjena dana 31.03.2022
Označeno u