08:46:48 | 09.11.2021

U tijeku prijave za „Dane otvorenih vrata EU projekata“

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije uz podršku Europske komisije i ove godine organizira „Dane otvorenih vrata EU projekata“ koji će se održati u razdoblju od 20. do 30. studenoga 2021. godine. 

Cilj održavanja „Dana otvorenih vrata EU projekata“ je najširoj javnosti predstaviti projekte koji su dali doprinos razvoju lokalnih zajednica u područjima kao što su energetika, istraživanje i razvoj, kultura, obrazovanje, poduzetništvo, promet, zaštita okoliša, ruralni razvoj, socijalna uključenost, turizam, zdravlje i mnoga druga.

MRRFEU poziva one koirsnike koji su uspješno proveli ili još uvijek provode projekt financiran iz fondova Europske unije da iskažu svoj interes za sudjelovanjem u „Danima otvorenih vrata EU projekata“ te da svojim primjerom posluže kao motivacija i inspiracija svim budućim korisnicima koji svoje ideje žele financirati sredstvima iz fondova Europske unije.

Način sudjelovanja ovisi o vlastitim željama i mogućnostima. Potiče se kreativnost i uključivanje organizacijom informativnih događanja, edukativnih radionica, predavanja, okruglih stolova, obilazaka projektnih lokacija ili nekim drugim aktivnostima po vlastitom izboru. S obzirom na to da se način sudjelovanja može birati, pri realizaciji događanja i aktivnosti nužno je poštivati sve važeće epidemiološke mjere.

Ovogodišnji „Dani otvorenih vrata EU projekata“ bit će promovirani putem medijske kampanje, društvenih mreža, a svi sudionici će dobiti zahvalnicu odnosno priznanje o sudjelovanju. Cjelokupni program „Dana otvorenih vrata EU projekata u Hrvatskoj“ bit će objavljen na posebnoj internetskoj stranici u okviru središnjeg portala www.strukturnifondovi.hr gdje će biti navedeni svi sudionici kao i njihov program.

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije će osigurati vizualni identitet koji će svi sudionici moći preuzeti i koristiti, ukoliko budu oglašavali događanje putem vlastitih stranica, lokalnih i regionalnih medija ili društvenih mreža.

Sudjelovanje u „Danima otvorenih vrata EU projekata“ može se prijaviti putem elektroničkog obrasca na poveznici: https://forms.gle/dnTAZBzHMfG7mzqz9 najkasnije do 10. studenoga 2021. godine.

Aktivnosti u sklopu navedenog događanja provodit će se u razdoblju od 20. do 30. studenoga 2021. godine. Način sudjelovanja, kao i broj projekata s kojima se planira sudjelovati i predstaviti bira se samostalno te je moguće u sklopu jedne aktivnosti predstaviti nekoliko različitih projekata. Ukoliko se planira organizirati više različitih aktivnosti, obrazac je potrebno ispuniti za svaku aktivnost zasebno. Također, ukoliko imate različite lokacije održavanja aktivnosti, svaku lokaciju, odnosno događanje potrebno je navesti zasebno (obrazac se ispunjava nekoliko puta).

Potrebno je navesti način na koji bi se sudjelovalo te podatke kontakt osobe za obraćanje u vezi daljnje organizacije.

Za sva dodatna pitanja ili eventualne prijedloge slobodno se može obratiti putem elektroničke pošte na adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili na brojeve telefona: 01/6470 373 i 01/6470 350.