09:48:00 | 06.10.2021

Za projekt „OKUSI BAŠTINU“ TZ Općine Starigrad dodijeljena potpora od 478.809,89 kuna

Turističkoj zajednici općine Starigrad dodijeljena je potpora u iznosu od 478.809,89 kuna za projekt ,,Promocija maritimne baštine te tradicije ribarstva i akvakulture u Općini Starigrad“, akronim ,,OKUSI BAŠTINU“.

Projekt je prijavljen na Natječaj FLAG Ti mora u okviru Mjere 2.2. ,,Potpora vrednovanju, zaštiti i promociji kulturne - maritimne baštine te tradicije ribarstva i akvakulture“. Turističkoj zajednici Općine Starigrad dodijeljeno je 478.809,89 kuna. Doprinos EU sredstava je 85% što iznosi 406.988,41 kuna, a Republike Hrvatske 15% što iznosi 71.821, 48 kuna.

Projekt će doprinijeti jačanju promocije maritimne baštine te ribarstva i akvakulture kao održivog, okolišno - prijateljski zdravog izvora hrane i zapošljavanja, što je ujedno i jedna od razvojnih potreba LAGUR-a Tri mora. Aktivnosti projekta snažno doprinose gospodarskom razvoju i prepoznatljivosti LAGUR područja. Kroz projekt će se educirati lokalno stanovništvo o dobrobitima konzumiranja lokalne hrane. Ovim projektom će se pokazati sve blagodati mediteranske prehrane, posebno prehrane na bazi morskih lokalnih specijaliteta lokalnom stanovništvu i turistima.

Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA je u suradnji s prijaviteljem pripremila projekt. Angažman Agencije na ovim projektima omogućuje projekt ZADRA NOVA ZA VAS kroz koji se financira rad djelatnika Agencije, a usluge pripreme i provedbe ne stvaraju financijski teret za prijavitelje i partnere. Projekt je sufinanciran sredstvima tehničke pomoći u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. iz Europskog fonda za regionalni razvoj.