18:56:27 | 03.07.2021

EUROPE DIRECT Zadar se predstavio građanima

Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA u sklopu provedbe projekta „EUROPE DIRECT Zadar“ organizirala je javno događanje „Upoznajte EUROPE DIRECT Zadar“, u subotu 3. srpnja 2021. godine, u vremenu od 10 do 12 sati u na Narodnom trgu u Zadru. Cilj događanja je bio predstaviti javnosti EUROPE DIRECT Zadar i aktivnosti Europske unije.

Događanje su posjetili i voditelj Predstavništva Europske komisije u Hrvatskog Ognian Zlatev sa suradnicima, državni tajnik u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova EU Šime Erlić, ravnateljica Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA Marina Dujmović Vuković, v.d. pročelnik Upravnog odjela za EU fondove Grada Zadra Ante Ćurković i zamjenik pročelnice Ureda župana Ante Župan.

U skladu s Direktivom EU-a o plastičnim proizvodima za jednokratnu upotrebu od danas se određeni plastični proizvodi za jednokratnu upotrebu više ne nalaze na tržištu EU-a, pa su građanima simbolično podijeljene platnene vrećice za kupovinu. Posjetitelje su doma ponijeli i poklone koje im je donijelo „kolo sreće“.  O aktivnostima Unije mogli su se informirati i kroz tematske brošure i informativne materijale.

Kako je događanje bilo dio Konferencije o budućnosti Europe koja za cilj ima na europskoj razini dati građanima veću ulogu u oblikovanju politika i ambicija EU-a, svi zainteresirani su mogli iznijeti svoju viziju o europskoj budućnosti. Dobiveni odgovori bit će uneseni u zajedničku platformu iz koje će se iduće godine izvlačiti zaključci za oblikovanje budućeg smjera razvoja Unije.

EUROPE DIRECT Zadar član je mreže Europe Direct u Hrvatskoj, koja je pak dio sveeuropske mreže centara. Ovi centri približavaju Europsku uniju ljudima na terenu i potiču ih da se uključe u rasprave o budućnosti EU-a. Mrežom upravlja Europska komisija. Predstavništvo Europske komisije u Republici Hrvatskoj potpisalo je petogodišnji okvirni sporazum s Agencijom ZADRA NOVA koja će djelovati kao partner u EUROPE DIRECT mreži kroz EUROPE DIRECT Zadar.

Foto galerija

 

Poslijednja izmjena dana 03.07.2021
Označeno u