12:41:44 | 20.01.2021

Održana početna konferencija projekta Poželi i stiže ti zaželi

U organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Biograd na Moru održana je u srijedu 20. siječnja 2021. godine početna konferencija projekta „Poželi i stiže ti zaželi“ vrijednog 557.080,00 kuna, financiranog iz Europskog socijalnog fonda.

Projekt „Poželi i stiže ti zaželi“ prijavljen je na Poziv "Zaželi - program zapošljavanja žena - faza II" te mu je odobren 100% bespovratni iznos. Uz Gradsko društvo Crvenog križa, partneri na projektu su i Centar za socijalnu skrb Biograd na Moru i Hrvatski zavod za zapošljavanje - Područni ured Zadar.

Projekt je predstavila ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Biograd na Moru, Franka Troskot: „Opći cilj projekta je osnažiti i unaprijediti radni potencijal teže zapošljivih žena u lokalnoj zajednici kroz pružanje socijalnih usluga krajnjim korisnicima radi povećanja njihove socijalne uključenosti. Provedbom projekta postići će se integracija nezaposlenih žena na tržište rada, motivacija nezaposlenih žena te ublažavanje socijalnih posljedica njihove nezaposlenosti i obrazovanja. Također, kroz projekt će se nastojati ukloniti potreba za institucionalizacijom 38 starijih osoba na način da će im šest novozaposlenih žena pružiti potrebnu pomoć u vlastitom domu. Uz to, ovih šest žena će se educirati kako bi stekle dodatna znanja i vještine.“

Projekt će se provoditi na području grada Biograda/n/M te općina Pakoštane, Pašman i Tkon.

Okupljenima su se obratile i ravnateljica Agencije za razvoj Zadarske županije Marina Dujmović Vuković te ravnateljica Centra za socijalnu skrb Biograd na Moru, Ivana Zrilić.

Ravnateljica Zrilić pohvalila je angažman Crvenog križa i pozdravila provedbu ovog projekta.

Ravnateljica Dujmović Vuković je pak istaknula kako su: „projekti financirani kroz poziv „Zaželi – program zapošljavanja žena“ izravan primjer prakse kako se bespovratnim sredstvima EU-a može raditi na rješavanju socio-ekonomskih problema pojedinaca, a time i samih lokalnih zajednica jer zapošljavanjem nezaposlenih žena kroz projekt smanjujemo nezaposlenost te ujedno poboljšavamo kvalitetu života i skrbi uključenih starijih i potrebitih osoba.“

Agencija ZADRA NOVA kao regionalni koordinator, u suradnji s prijaviteljem, pripremila je i prijavila projekt te će sudjelovati i u njegovoj provedbi. Angažman Agencije na ovom projektu omogućava projekt ZADRA NOVA ZA VAS kroz koji se financira rad djelatnika Agencije, a usluge pripreme i provedbe ne stvaraju financijski teret za prijavitelje i partnere. Projekt je sufinanciran sredstvima tehničke pomoći u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. iz Europskog fonda za regionalni razvoj.