13:24:18 | 01.09.2020

Kako očuvati srednjovjekovnu baštinu? – saznajte u petak, 4. rujna 2020.

„Kako očuvati srednjovjekovnu baštinu“ naziv je događanja koje će se u sklopu projekta RUINS održati u petak 4. rujna 2020. godine u hotelu Kolovare.

U prvom dijelu događanja, a u suradnji sa Odjelom za povijest Sveučilišta u Zadru, bit će održano predstavljanje projekta te će se dati osvrt na njegov značaj za očuvanje kulturne baštine.

U drugom dijelu, kroz međunarodni seminar na kojem će sudjelovati i sudionici iz susjednih zemalja, predstavit ćemo rezultate projekta, a prije svega Plan upravljanja crkvom sv.Stošije na PuntamiciOva završna aktivnost projekta trebala bi pomoći dionicima projekta u osnaživanju njihovih kapaciteta za upravljanje, očuvanje i razmatranje ponovne upotrebe srednjovjekovnih objekata.  

Projekt „RUINS - Održiva prenamjena, očuvanje i moderno upravljanje srednjovjekovnim ruševinama“ provodi Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA u suradnji s partnerima, u sklopu Programa transnacionalne suradnje INTERREG Središnja Europa.

Prijave za sudjelovanje otvorene su do srijede, 2. rujna 2020. godine putem  poveznice na kojoj možete vidjeti i program događanja.

Događanje možete pratiti i putem online platforme.

Radi pripreme i osiguranja mjera prevencije bolesti COVID-19, molimo vas da u svojoj prijavi navedete način sudjelovanja.

Poslijednja izmjena dana 01.09.2020
Označeno u