13:14:49 | 02.07.2020

Mapiranje potreba u zdravstvu kao osnova za daljnji razvoj i unaprjeđenje

U petak 26. lipnja 2020. godine Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA bila je domaćin sastanka na temu „Mapiranje potreba u zdravstvu“.

Riječ je o projektu koji je pokrenula Europska komisija i provodi se u Hrvatskoj, Sloveniji i Bugarskoj. Cilj projekta je identifikacija potreba u zdravstvenoj skrbi i zaštiti.

Sastanku su nazočili predstavnici Zadarske županije predvođeni zamjenikom župana Šimom Vickovićem te ravnatelji i predstavnici ustanova u zdravstvu iz cijele županije.

Okupljene je pozdravila ravnateljica Agencije ZADRA NOVA, Marina Dujmović Vuković, pojasnivši kako je uloga Agencije kao regionalnog koordinatora pružanje pomoći u kreiranju sadržaja upitnika kojim će se provoditi mapiranje. Agencija će potom u suradnji sa zdravstvenim ustanovama provoditi mapiranje kao koordinator procesa na području županije.

Projekt je predstavio profesor Aleksandar Džakula. Kazao je kako je u tijeku izrada konačne verzije Upitnika u suradnji s Europskom komisijom. Nakon toga Upitnik će se koristiti za identificiranje potreba ulaganja u sektoru zdravstva u ostvarivanju uvjeta koji omogućuju provedbu za sljedeće programsko razdoblje 2021.-2027. Stoga, naš je angažman izuzetno važan na lokalnoj i regionalnoj razini kako bi ukazali na potrebe koje postoje.

 

Poslijednja izmjena dana 02.07.2020