11:05:22 | 09.03.2020

Strukovnoj školi Vice Vlatkovića 30 milijuna kuna iz EU sredstava

Zadarskoj Strukovnoj školi Vice Vlatkovića odobreno je 29.924.449,48 kuna iz europskih fondova za uspostavu centra kompetentnosti iz područja strojarstva

Odlukom Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije školi su odobrena bespovratna sredstva za financiranje projektnog prijedloga „Bolji uvjeti za učenje kroz rad - Unapređenje infrastrukture Strukovne škole Vice Vlatkovića - regionalnog centra kompetentnosti u sektoru strojarstva“.

Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA od prvog dana prati Strukovnu školu Vice Vlatkovića u procesu u kojem je ona i službeno postala jedna od ponajboljih u strukovnom obrazovanju. Prije dvije godine ZADRA NOVA je u suradnji sa školom pripremila Razvojni plan na temelju kojeg je škola dobila status regionalnog centra kompetentnosti (RCK) te je prošle godine započela s pripremom projektnog prijedloga ne temelju kojeg su školi sad odobrena bespovratna sredstva.

Projekt je prijavljen na natječaj „Uspostava infrastrukture regionalnih centara kompetentnosti u strukovnom obrazovanju kao podrška procesu reforme strukovnog obrazovanja i osposobljavanja“ u okviru Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014-2020.“

Odobrenim sredstvima planirana je izgradnja i opremanje suvremene automehatroničke radionice.

Nakon odobrenih sredstava slijedi potpisivanje ugovora između Strukovne škole Vice Vlatkovića i Ministarstva, a potom provedba projekta.

Uz Strukovnu škole Vice Vlatkovića u sektoru strojarstva, regionalni centar kompetentnosti je i Medicinska škola Ante Kuzmanića u sektoru zdravstva. Uskoro se očekuju rezultati za još tri poziva, naime svaka od škola RCK prijavila je po dva projekta, i to jedan na poziv „Uspostava infrastrukture centara kompetencije u strukovnom obrazovanju kao podrška procesu reforme strukovnog obrazovanja i osposobljavanja“ te drugi na poziv „Uspostava regionalnih centara kompetentnosti u strukovnom obrazovanju u (pod)sektorima: strojarstvo, elektrotehnika i računalstvo, poljoprivreda i zdravstvo“.

Poslijednja izmjena dana 16.06.2020
Označeno u