15:00:52 | 16.12.2019

ZADRA NOVA ZA VAS Ususret 2020.

U organizaciji Agencije za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA u ponedjeljak, 16. prosinca 2019. godine održano je događanje „ZADRA NOVA ZA VAS Ususret 2020.“ tijekom kojeg je predstavljen projekt ZADRA NOVA ZA VAS te mogućnosti EU financiranja za javnopravna tijela i ostale prihvatljive prijavitelje.

Predstavnici gradova, općina, institucija i ustanova iz cijele županije pozorno su popratili mogućnosti koje im se pružaju za financiranje njihovih projektnih ideja sredstvima iz EU fondova.

„Agencija ZADRA NOVA kao regionalni koordinator razvoja svakog je dana tu za vas, bilo da nam se sami obratite za pomoć, bilo da vam se mi obraćamo s prijedlozima za sudjelovanje u projektima, savjetom ili podrškom. Upravo zato jer je naša uloga koordinirati razvojem županije, odnosno prinositi dobrobiti zajednice, projekt koji ćemo vam danas predstaviti nazvali smo ZADRA NOVA ZA VAS.“ - poručila je okupljenima  ravnateljica Agencije Marina Dujmović Vuković dodavši: „To doslovno znači da nam sredstva ovog projekta omogućavaju pružanje izravne pomoći županiji, općinama, gradovima i ustanovama u Zadarskoj županiji. Pa tako kroz ovaj projekt djelatnici Agencije izrađuju strateške i provedbene dokumente regionalne razine te pružaju stručnu pomoć javnopravnim tijelima u pripremi i provedbi projekata koji se financiraju iz EU fondova. Ovaj nam projekt omogućava da radimo sve što nam zakon propisuje da moramo raditi kao regionalni koordinator razvoja Zadarske županije bez dodatnog financijskog tereta onome kome pomoć pružamo.“

Ovo događanje mjera je informiranja u sklopu projekta ''ZADRA NOVA ZA VAS'' kojeg provodi Agencija ZADRA NOVA, a cilj mu je povećanje korištenja sredstava EU fondova u Zadarskoj županiji putem jačanja kapaciteta regionalnog koordinatora Agencije ZADRA NOVA te kontinuiranom podrškom javnopravnim tijelima u pripremi i provedbi projekata te jačanjem kapaciteta (potencijalnih) prijavitelja u pripremi i provedbi projekata. Ukupna vrijednost projekta je 33.050.497,28 kuna, a bespovratna sredstva iznose 28.092.922,67 kuna.

Projekt je sufinanciran sredstvima tehničke pomoći u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Provedba projekta je započela 1. svibnja 2019. godine te završava 31. prosinca 2023. godine.

Prezentacija

Poslijednja izmjena dana 17.12.2019
Označeno u