15:36:09 | 27.11.2019

Empiria osvojila Zadar Youth Challenge

Kako osmisliti poslovnu ideju, razviti ju i prilagoditi tržištu te na kraju prezentirati i pred stručnim žirijem? Odgovor na ovo pitanje dobili su sudionici Zadar Youth Challenge-a.

Naime, u sklopu projekta „SOS – Surađuj i ostvari sebe“ u prostorijama COIN-a organiziran je Zadar Youth Challenge, dvodnevno događanje usmjereno nezaposlenim mladima u dobi od 18 do 30 godina. Uz mentore i predavače sudionici su intenzivno radili na razvijanju poduzetničke ideje kroz timski rad i kombiniranje tri ključne riječi.  Sudionike su mogli pratiti i  predavanja na kojima su im bila prezentirana osnovna znanja potrebna za oblikovanje i razvoj poslovne ideje te kako istu prezentirati i prilagoditi tržištu.

Stručni sud je bio jednoglasan - sudionici su pokazali iznimnu kreativnost, snalažljivost kao i volju da uspiju na zahtjevnom tržištu rada.

Nakon prezentacije (pitcha) stručni žiri (Branka Lukić – Illeconcept, Ana Odvitović – Inovativni Zadar, Selma Čmelik – Zona Plus) je imao težak zadatak jer sve predstavljene poslovne ideje bile su jako dobre te odlično osmišljenje i razrađene. No pobjednik se morao izabrati, a kako je stručni žiri naglasio - presudile su nijanse.

Članovi grupe Empiria proglašeni su najboljom grupom, a njihova ideja bazirala se na platformi za umrežavanje lokalnih turističkih vodiča, ali i svih onih koji bi htjeli upoznati nove ljude kroz prezentaciju svog grada turistima, ali tako da potencijalni turist koji ih unajmi doživi destinaciju kroz oči lokalaca.

Cilj Zadar Youth Challengea je promovirati suradnju među mladima kako bi im se pružila podrška u postizanju vidljivosti i skupljanju potpore u trenutku kada postaju poduzetnici.

Zadar Youth Challenge jedna je od brojnih aktivnosti projekta "SOS – Surađuj i ostvari sebe". Tako su kroz projekt održane četverodnevne radionice namijenjene budućim poduzetnicima koje će im pomoći u pripremi za natječaj za dodjelu financijskih potpora poduzetnicima početnicima. Radionice, koje su se u prostoru COIN-a održale od 18. do 21. studenog, bile su oblikovane za buduće poduzetnike koji nemaju prethodnih znanja o poduzetništvu. Cilj radionica bio je pripremiti i informirati buduće poduzetnike o tome kako uklopiti svoje poslovne ideje u realne okvire, jasno sagledati poslovne prilike, te usmjeriti i voditi poslovne aktivnosti i troškove. Sudionici su naučili više o osnovama poduzetništva, o pokretanju poslovanja i marketingu, te financijskom poslovanju i izradi poslovnog plana.

Trenutno je otvoren i javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava za samozapošljavanje u iznosu do 71.000,00 kuna.

Projekt SOS - Surađuj i ostvari sebe provodi Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA u partnerstvu sa Zadarskom županijom i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje. Projekt SOS je u 100% iznosu  financiran iz „Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014-2020" Europskog socijalnog fonda  kroz natječaj „Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja - faza III", ukupna vrijednost mu je 1.925.833,68 HRK.

Označeno u