07:45:27 | 08.11.2019

Saznajte kako do 70.000,00 kuna za samozapošljavanje

Kako do bespovratnih 70.000,00 kuna za samozapošljavanje saznali su svi zainteresirani u Benkovcu, Biogradu na Moru i Zadru.

Naime, Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA u partnerstvu sa Zadarskom županijom i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, u sklopu projekta SOS – Surađuj i ostvari sebe započinje s provedbom programa SOS Start. Program uključuje dodjelu potpora male vrijednosti za poduzetnike početnike te ciklus edukacija i savjetovanja vezanih za samozapošljavanje. Program je usmjeren na dugotrajno nezaposlene osobe, mlade do 29 godina, žene te ostale pripadnike ranjivih skupina.

„Kroz prvu aktivnost projekta SOS čuo se poziv za pomoć nezaposlenih osoba. Zato nastojimo financijski ojačati aktivnost kroz koju će im se pružiti pomoć za poslovni početak. Bespovratna sredstava koja će uskoro biti dostupna za samozapošljavanje u iznosu do 70.000 kuna konkretnu su mjera kojom će se pomoći dugotrajno nezaposlenim osoba, mladima do 29 godina, ženama te pripadnicima ranjivih skupina. Za sad je ukupno raspoloživo nešto više od 700.000 kuna ali očekujemo da ćemo taj iznos uspjeti uvećati.“ - istaknula je Marina Dujmović Vuković, ravnateljica Agencije ZADRA NOVA.

Objava javnog poziva za dodjelu do 70.000 kuna potpora za samozapošljavanje planirana je sredinom studenog, a dodjela prvih sredstava do kraja siječnja 2020. godine.

Edukacijama koje će se odvijati tijekom studenog (od 18. do 26. studenog 2019.) planira se osnaživanje i razvoj poduzetničkih vještina ciljanih skupina, a kako bi se mogli prijaviti s kvalitetnim poduzetničkim projektom na javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava za samozapošljavanje.

Nezaposlene osobe, da bi koristili potporu, moraju sudjelovati u predviđenim edukacijama te aktivnostima savjetovanja za samozapošljavanje.

Do kraja studenog održat će se još četverodnevna radionica za buduće poduzetnike te dvodnevni Zadar Youth challenge.

Projekt SOS – Surađuj i ostvari sebe u kojem je ZADRA NOVA nositelj, financira se sredstvima Europskog socijalnog fonda kroz Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014-2020 u 100-postotnom bespovratnom iznosu od 1.925.883,68 kuna.

Pozivam sve zainteresirane da prate mrežne stranice Agencije ZADRA NOVA te  društvene mreže Agencije i projekta SOS gdje će biti objavljene informacije o tome kako se prijaviti na aktivnosti ili ostvariti pravo na bespovratna sredstva.

Označeno u