+ 385 23 492 880

Put Murvice 14, Zadar 

zadra@zadra.hr

header-min.png
10:39:48 | 06.08.2019

Kroz projekt MOBILITAS predstavljen prijedlog nove biciklističke mreže u Gradu Zadru

Glavni rezultati projekta su izrada Studije biciklističkog prometa i infrastrukture u Gradu Zadru i unaprjeđenje mobilne aplikacije Zadar Bike Magic.

Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA zadnjeg dana mjeseca srpnja uspješno je privela kraju projekt MOBILITAS –MOBIlity for nearLy-zero CO2 in medITerranean tourism destinAtionS.

Projektni partneri su tijekom trajanja projekta proveli desetak pilot aktivnosti usmjerenih postizanju što je moguće veće razine održive urbane mobilnosti, od čega je Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA implementirala dvije.

Uz izradu „Studije biciklističkog prometa i infrastrukture u Gradu Zadru“ koja je analizirala sveobuhvatnu problematiku razvoja biciklističkog prometa i infrastrukture te kroz osam predviđenih mjera postavila temelje razvoja biciklističke mreže na prostoru Grada Zadra, Agencija za razvoj Zadarske županije u sklopu spomenutog projekta unaprijedila je postojeću mobilnu aplikaciju „Zadar Bike Magic“ usmjerenu promociji cikloturizma na širem zadarskom području.

Osim navedenih pilot-aktivnosti, uspješnost projekta dobro oslikava i „Priručnik o održivoj urbanoj mobilnosti“ na čijoj su izradi sudjelovala 42 stručnjaka iz deset različitih država Europske unije, koji na više od dvjesto stranica sažima sve spoznaje vezane uz zaštitu okoliša i održivi prijevoz dobivene kroz Interreg MED program.

Glavni ciljevi projekta su smanjenje emisija stakleničkih plinova u prijevozu, poboljšanje životnog okoliša u područjima visoke gustoće prometa, optimiziranje učinka ljudskih aktivnosti na more, zemlju, zrak i ljudsko zdravlje, pomak od prekomjernog korištenja auta na održiviji način prijevoza te smanjenje visokog pritiska na obalnim cestama koje ne mogu apsorbirati veći promet.

Projekt je bio odobren za financiranje u sklopu programa transnacionalne suradnje Interreg MED 2014.-2020. u rujnu 2016. godine. Ukupna vrijednost projekta MOBILITAS na području Zadarske županije iznosila je 166.098,00 eura, dok je iznos bespovratnih sredstava iznosio 141,183.30 eura. Provedba projekta trajala je 33 mjeseca.

ZADRA NOVA - regionalni koordinator razvoja Zadarske županije ZADRA NOVA za Vas

Prijavi projekt

Slanjem upita putem ovog obrasca potvrđujete kako ste upoznati s Izjavom o privatnosti agencije Zadra Nova i slažete se s njom. Ovime također dajete suglasnost (privolu) za prikupljanje i obradu osobnih podataka navedenih u obrascu, a koji su nam neophodni da bismo mogli udovoljiti Vašem zahtjevu.

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA