16:45:03 | 07.05.2013

Objavljen javni poziv za iskaz interesa poduzetnika za pripremu projektnih prijedloga za Europski fond za regionalni razvoj

Ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras pozvao je poduzetnike da pošalju projekte za novac iz Europskog fonda za regionalni razvoj.
Od 15. srpnja bit će raspisan natječaj vrijedan 30 milijuna eura, a Ministarstvo nudi besplatne usluge savjetovanja u vrijednosti do pola milijuna eura, kako bi pomogli ljudima s pripremom projekata. Natječaj za pomoć Ministarstva trajat će do 30 lipnja. U obzir dolaze projekti minimalno vrijedni milijun, a najviše 6 milijuna eura, a koji spadaju u sektore industrije i usluga te turizma, objasnio je ministar Gordan Maras.
“Ostvarit će se potpora u 50 postotnom iznosu. Poduzetnici će moći ostvariti potporu od 500 tisuća do 3 milijuna eura”, objasnio je Maras.
Na natječaj se mogu javiti svi poduzetnici čije tvrtke iz sektora industrije i usluga te turizma imaju sjedište u Hrvatskoj, koji su ispunili sve obaveze prema državi i koji za projekt nisu koristili državne potpore i sredstva iz IPARD programa. “Prednost imaju projekti koji su u visokoj fazi gotovosti i spremni za financiranje”, poručio je Maras, objasnio je da bi sva sredstva trebala biti realizirana do proljeća iduće godine. Ministar se veseli i svjetlijoj budućnosti, barem što se novca iz fondova tiče.
“Mi ćemo proslaviti ulazak z EU i želimo ta sredstva što prije iskoristiti jer je glavni cilj ministarstva da u narednim godinama ta sredstva budu na razini 200 milijuna eura godišnje za male i srednje poduzetnike, uz participaciju države, kao i u svim projektima strukturnih fondova, s 15 posto”, zaključio je ministar. (MediaServis)

Više o objavljenom javnom pozivu pročitajte OVDJE.

 

Poslijednja izmjena dana 26.06.2019