16:44:33 | 18.06.2013

SVEČANO PREDSTAVLJANJE EU PROJEKTA e-POSLOVANJE (“Poboljšanje poslovne konkurentnosti putem elektroničkog poslovanja”, Faza II.)

Nakon uspješno završene prve faze projekta Poboljšanje poslovne konkurentnosti putem elektroničkog poslovanja (e-Poslovanje), započinje II. faza projekta s ciljem daljnjeg poboljšanja konkurentnosti malih i srednjih poduzeća kroz povećanje razine svijesti o prednostima upotrebe elektroničkog poslovanja i trgovanja. Naime, u Europskoj uniji u prosjeku čak 43% građana trguje preko interneta, a u Hrvatskoj samo 17%.

Temeljem natječaja odabrano je deset novih poduzetničkih potpornih institucija koje će u sklopu projekta osim dodatnih znanja i vještina dobiti i informatičku opremu u ukupnoj vrijednosti od 500.000 eura koja će pripomoći razvoju e-poslovanja u njihovim sredinama.

Svečano predstavljanje II. faze projekta e-Poslovanje održat će u srijedu, 19. lipnja 2013., s početkom u 10.30 sati u Informacijskom centru Europske unije u Zagrebu, Trg žrtava fašizma 6.

Na predstavljanju će sudjelovati:

  • Gordan Maras, ministar poduzetništva i obrta,
  • Paul Vandoren, šef Delegacije Europske unije u RH,
  • Radoslaw Piontek, direktor projekta (Ecorys Polska),
  • Leszek Jakubowski, voditelj projektnog tima (ECORYS Polska)
  • Vlatko Martinović, voditelj projekta (MINPO),
  • Monika Begović, voditelj projekta (Ecorys Polska).

Neposredno uoči svečanog potpisivanja ugovora s odabranim poduzetničkim potpornim institucijama predstavnici dvije institucije iz prve faze projekta predstavit će svoja trogodišnje iskustva.

Glavni partner projekta je Ministarstvo poduzetništva i obrta RH. Projekt je financiran sredstvima Europske unije u sklopu programa IPA IIIC Regionalna konkurentnost i Vlade RH, traje 22 mjeseca od siječnja 2013 do studenog 2014. godine. Projekt provodi tvrtka ECORYS Polska u konzorciju s ECORYS Nederland, Coris Educom i Eurecnom.

Poslijednja izmjena dana 26.06.2019