16:43:20 | 20.09.2013

Koordinacijski sastanak Upravnog odbora projekta GuardEn u Bugarskoj, 7-8/10/2013

Partnerstvo EU projekta GuardEn, čija se implementacija provodi u sklopu transnacionalnog programa suradnje Jugoistočna Europa (South East Europe Transnational Cooperation Programme), a čiji je Bugarski predstavnik Poljoprivredno sveučilište u Plovdivu, sa zadovoljstvom objavljuje kako će se od 7. do 8. listopada 2013. u Sofiji održati drugi sastanak Upravnog odbora projekta. Predstavnici partnerske institucije za područje Zadarske županije, Razvojne agencije Zadarske županije ZADRA-e, ujedno i članovi Upravnog odbora projekta GuardEn, prisustvovati će dvodnevnom sastanku.

Program sastanka predviđa pregled projektnih aktivnosti, kao što je analiza trenutnog stanja upravljanja okolišnim rizicima, izrada i upravljanje okvira Guardians of Environment, osnivanje u upravljanje transnacionalnom mrežom GuardEn stručnjaka, i ostalim paralelnim projektnim aktivnostima. Projektni partneri diskutirati će o implementacijskom procesu, rokovima i aktivnostima koje slijede unutar sljedećih šest mjeseci provedbe projekta.

Glavni cilj projekta GuardEn poboljšanje je zaštite okoliša kroz uspostavu GuardEn sustava (razvoj niza metodoloških alata koji će služiti kao pomoć tvrtkama da se približe GuardEn statusu, usvajanje međunarodnih standarda kao što su ISO 14000 i EU Program ekološkog upravljanja i revizije-EMAS ), razvoj metodologije za racionalno strateško planiranje prevencije zagađenja na lokalnoj razini, razvoj lokalnih klastera za prevenciju onečišćenja tla i vode.

U slučaju interesa za sudjelovanjem u aktivnostima projekta GuardEn, ili dodatnim informacijama, možete se obratiti u Razvojnu agenciju Zadarske županije ZADRA-u, na broj telefona 023/493 782.

 

SEE_colour_jointly

 

GuardEn

EU+LOGO

 

 

Poslijednja izmjena dana 26.06.2019