16:43:05 | 27.09.2013

Coworking Zadar ide dalje – Organiziran Coworking tjedan u Zadru

Zadar – Inicijativa Coworking Zadar na čelu s Razvojnom agencijom Zadarske županije, nakon prvog coworking dana održanog 8. svibnja 2013. godine, ponovno nudi mogućnost iskustva o rada u coworking okruženju. U tjednu od 30. rujna do 4. listopada predviđaju se različite aktivnosti usmjerene na poticanje poduzetništva i poslovno povezivanje kao i promociju zanimanja vezanih za informatičke tehnologije.

Coworking predstavlja vrstu poduzetništva temeljenu na umrežavanju i obavljanju samostalne djelatnosti različitih profesionalaca u zajedničkom radnom prostoru. Coworking koncept doživljava veliki boom u svijetu o čemu najbolje govori informacija o velikom porastu coworking prostora u posljednjih nekoliko godina, pa je tako broj prostora porastao sa 30 u 2006. na 3000 u 2013. godini.

Zbog svega navedenog, Inicijativa Coworking Zadar već dvije godine radi na promociji Coworking koncepta na području grada Zadra putem organiziranih  prezentacija, radionica i coworking simulacija.

 

U svrhu daljnje promocije ovog iznimno popularnog i učinkovitog  oblika rada, ZADRA je organizirala Coworking tjedan sa sljedećim rasporedom:

U ponedjeljak i utorak u prostorijama ZADRE održati će se seminar na temu poduzetničkog projekta, sa svrhom poticanja mladih nezaposlenih osoba na poduzetništvo. Tako će se na seminaru moći dobiti mnoštvo korisnih informacija o okvirima, okruženju i trendovima u poduzetništvu, pravilnom razvoju poduzetničkih ideja, razradi poslovnog modela kao i o alternativnim oblicima u poduzetništvu s posebnim naglaskom na coworking .

 

Srijeda je rezervirana za najmlađe. Udruga Programerko iz Zagreba će održati radionicu programiranja za školsku djecu, na kojoj će djeca, uz vodstvo predavača imati priliku naučiti izrađivati interaktivne priče, animacije, igre ili glazbu u alatu Scratch. Naime, jedna od namjera Inicijative je i promovirati zanimanje IT stručnjaka među mlađom populacijom, kao i poticati razvoj informatičkih vještina kod djece osnovnoškolske dobi.

 

U četvrtak će se u prizemlju zgrade Rektorata Sveučilišta održati prezentacija koncepta coworkinga za širu javnost kao i simulacija coworkinga. Na ovaj način posjetitelji će se moći detaljno upoznati sa konceptom, te doživjeti atmosferu rada u takvom prostoru.

 

U petak će se održati okrugli stol inicijative Coworking  Zadar, na temu aktivnosti daljnjeg poticanja razvoja koncepta, pripreme projekata u tu svrhu, te pronalaženja potencijalnih izvora financiranja. Isti dan održati će se brojne aktivnosti networkinga na kojima će sudjelovati i partnerske institucije Zagreba, Osjeka i BiH.

Ovaj događaj će se iskoristiti i za najavu prvog zadarskog Hakatona, svojevrsnog natjecanja IT stručnjaka u programiranju. Bitno je napomenuti da su upravo IT – stručnjaci jedni od najčešćih korisnika coworking prostora.

 

OSOBA ZA KONTAKT:

Marica Babić

Voditeljica odjela za EU fondove

Razvojna agencija Zadarske županije

Tel: 023/492-886

e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

Poslijednja izmjena dana 26.06.2019