16:42:50 | 03.10.2013

Poziv na skup: Mogućnosti suradnje između talijanskih i hrvatskih tvrtki na području inovacija u sektoru ekološke akvakulture

Ured u Zagrebu Talijanskog instituta za vanjsku trgovinu – Agencije za promidžbu u inozemstvu i internacionalizaciju talijanskih tvrtki, ustanova talijanske Vlade u Republici Hrvatskoj, već dugi niz godina kontinuirano radi na promicanju gospodarske suradnje između talijanskih i hrvatskih gospodarstvenih subjekata iz raznih područja djelatnosti.

15. listopada u Zagrebu (Trg Bana Jelačića/Gajeva, Hotel Dubrovnik) organiziraju stručni skup o mogućoj suradnji hrvatskih i talijanskih tvrtki te institucija na području inovacija u sektoru održivog i ekološkog uzgoja ribe (akvakultura). Cilj skupa je okupiti hrvatske uzgajivače ribe te im predstaviti talijanska iskustva iz područja ekološkog uzgoja ribe s posebnim naglaskom na moguće inovacije u sektoru.

S tim u svezi predviđena su slijedeća izlaganja dvojice priznatih talijanskih stručnjaka:

  • Ekološka akvakultura s naglaskom na prehranu riba i prevenciju bolestimoguće inovacije u sektoru

 Dr. Giuseppe Lembo – predsjednik Coispa Tecnologia & Ricerca iz Barija. Koordinator velikog broja nacionalnih i međunarodnih  programa istraživanja, iz područja ribarstva i akvakulture. Autor je više od 50 znanstvenih publikacija. Trenutno presjeda Odborom stalnih eksperata za područje ekološke poljoprivrede pri Europskoj komisiji

  • Prerada i trženje proizvoda iz akvakulture na tržištu EU, s posebnim osvrtom na pakiranje prema načelima održivosti

Dr. Pier Antonio Salvador – predsjednik Talijanskog udruženja uzgajivača riba (Associazione Piscicoltori Italiani), predstavnik Udruženja pri Savezu europskih proizvođača u akvakulturi (Federation of European Acquaculture Producers – FEAP), te predsjednik Komisije za zdravstveno stanje riba pri FEAP-u.

Sudjelovat će i predstavnici Uprave za ribarstvo pri Ministarstvu poljoprivrede RH, koji će obraditi slijedeće teme:

  • Hrvatsko tržište akvakulture: sadašnje stanje, uskladba sa standardima EU te potencijal razvoja
  • Mogućnosti korištenja fondova EU u akvakulturi

U nastavku radnoga dijela skupa, predstavit će se i Udruženje ribarstva i prerade ribe pri Hrvatskoj gospodarskoj komori te predstaviti stanje u hrvatskoj akvakulturi.

Na inicijativi će sudjelovati i određeni broj talijanskih tvrtki i institucija (u prilogu dostavljamo popis onih koji su do sada potvrdili sudjelovanje). Talijanski gospodarstvenici zainteresirani su za kontakt i suradnju, te bi svoj proizvodni program i/ili usluge željeli predstaviti hrvatskim gospodarstvenicima te direktno razgovarati s potencijalno zainteresiranim partnerima te su stoga u poslijepodnevnim satima predviđeni individualni susreti/razgovori između talijanskih i potencijalno zainteresiranih hrvatskih tvrtki prema unaprijed definiranoj satnici.

Izlaganja će se odvijati uz simultano prevođenje, a za sve je individualne razgovore također osigurano prevođenje (prevoditelj će biti za stolom).

Ukoliko smatrate zanimljivom mogućnost sudjelovanja na skupu i/ili bilateralnim razgovorima molimo Vas da što hitnije dostavite ispunjenu prijavnicu (fax. 01.4830740, e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.), kako bi  pravovremeno dogovorili i organizirali raspored sastanaka.

 

PRIJAVNICA 

PROFILI TALIJANSKIH TVRTKI I INSTITUCIJA 

PROGRAM  

Poslijednja izmjena dana 26.06.2019