15:41:25 | 05.11.2013

Potpisani ugovori za pripremu projektne dokumentacije za sredstva iz Europskog fonda za regionalni razvoj

U Ministarstvu poduzetništva i obrta jučer je održano svečano potpisivanje ugovora s predstavnicima poduzeća koja su podnijela prijave na Javni poziv za iskaz interesa poduzetnika za pripremu projektnih prijedloga za Europski fond za regionalni razvoj i uspješno prošla evaluacijski postupak. Odabrana poduzeća primit će tzv. tehničku pomoć stručnjaka koji će im pomoći u pripremi projektne dokumentacije kako bi mogli kandidirati spremne projektne prijedloge na natječaj za dodjelu bespovratnih sredstava iz Europskog fonda za regionalni razvoj.
Prilikom potpisivanja ugovora, ministar Gordan Maras istaknuo je kako je ukupna vrijednost stručne pomoći koja će poduzetnicima biti pružena u okviru projekta SMEPASS II koji se provodi u sklopu Operativnog programa za regionalnu konkurentnost, a čiji je korisnik Ministarstvo poduzetništva i obrta, iznosi 335.000 eura i obuhvaća ukupno čak 418 radnih dana stručnjaka.
Poduzetnici koji su dobili pomoć, ali i svi ostali zainteresirani poduzetnici mogu javiti na natječaj za bespovratna sredstva čije objavljivanje se očekuje do kraja godine, te u sklopu kojega će iznosi pojedinačnih potpora iznositi čak do 3,5 milijuna eura pri čemu stopa sufinanciranja od strane poduzetnika iznosi 40-60%.
Popis projekata koji su potpisali ugovor: http://goo.gl/zg161g
Slika: google images
Poslijednja izmjena dana 26.06.2019