15:40:58 | 14.11.2013

RADNI SASTANAK PREDSTAVNIKA ZADARSKE ZUPANIJE SA REGIJOM MARCHE NA TEMU STRUKTURALNIH FONDOVA

U četvrtak, 14. studenog 2013. godine u prostorijama Rotonda a mare, u Senigalliji, regija Marche odrzana je konferenciija na temu Strukturalnih fondova u programskom razdoblju 2014-2020 sa naglaskom na Sporazume o suradnji izmedu institucija i tvrtki regije Marche i Hrvatske.

Izaslanstvo Zadarske zupanije predvodeno sa procelnikom Upravnog odjela za drustvene djelatnosti  Ivanom Simunicem, direktoricom Razvojne agencije Zadarske zupanije ZADRE Sanjom Pericic te savjetnicom Ureda zupana Renatom Kapitanovic je predstavilo glavne strateske ciljeve Zadarske zupanije i razmijenili informacije o razlicitim razvojnim projektima koji se odvijaju na prostoru Zadarske zupanije a od znacaja su za razvoj nase regije. Sanja Pericic je prezentirala glavne postavke strateskih projekata za koje se planira aplicirati na natjecaje strukturalnih fondova EU te u kojima bi strani investitori mogli pronaci svoj interes. Predstavljeni su projekti poput Zdravstveno-turistickog centra Biograd na Moru, Sveto Brdo, Centar novih tehnologija, Plavo-zeleni centar te projekt izgradnje putnicko-teretne luke Gazenica i mnoge druge projektne ideje koje je Zadarska zupanija uvrstila svoje prioritete i mjere gospodarskog razvoja.

Pored predstavnika Zadarske zupanije, priliku za predstaviti se imali i Dubrovacko-neretvanska, Sibensko-kninska i Istarska zupanija te Grad Solin i Metkovic.

Organizatori cjelodnevne konferencije, koja je predvidjela radne susrete sa predstavnicima regije Marche na plenarnom dijelu te radionice na kojima su se zainteresirane talijanske tvrtke mogle informirati o hrvatskim projektima, su Talijansko-hrvatski institut i Regija Marche.

Poslijednja izmjena dana 26.06.2019