12:45:09 | 09.12.2022

Objavljen poziv za podnošenje prijava za Nagradu novog europskog Bauhausa 2023.

Nakon posljednja dva uspješno provedena natječaja, na koje je zaprimljeno više od tri tisuće prijava iz svih država članica, Europska komisija će ponovno nagraditi primjere izvrsnih projekata i ideja koji okupljaju ljude u zamišljanju i izgradnji zelene i održive budućnosti.

Rok za podnošenje prijava za Nagrade Novog europskog Bauhausa je 31. siječnja 2023. u 19 sati po srednjoeuropskom vremenu.
 
Povezivanjem različitih sredina, obuhvaćanjem različitih disciplina i jačanjem sudjelovanja na svim razinama, Novi europski Bauhaus nadahnjuje pokret kojim se transformacija naših društava nastoji olakšati i usmjeriti u skladu s tri neodvojive vrijednosti: održivost, uključivost te estetika i kvaliteta iskustva.

Nagrade Novog europskog Bauhausa za 2023. godinu obuhvatit će četiri kategorije:

• ponovno povezivanje s prirodom,
• vraćanje osjećaja pripadnosti,
• davanje prioriteta mjestima i ljudima kojima je to najpotrebnije,
• potreba za dugoročnim razmišljanjem o životnom ciklusu u industrijskom ekosustavu.

U svakoj od četiri kategorije tri su natjecateljske skupine:

  1. skupina „Prvaci novog europskog Bauhausa” bit će posvećena postojećim i dovršenim projektima s jasnim i pozitivnim rezultatima,
  2. skupina „Zvijezde u usponu novog europskog Bauhausa” konceptima mladih talenata u dobi do 30 godina, dok će, u kontekstu nadolazeće #EuropeanYearofSkills,
  3. skupina „Prvaci novog europskog Bauhausa u obrazovanju” biti usmjerena na obrazovanje i učenje.

Uz prijavitelje iz država članica Europske unije, ove će se godine također prihvaćati i prijave projekata i koncepata prijavitelja iz država zapadnog Balkana.

Detaljnije doznajte ovdje