10:11:57 | 04.04.2022

Novi natječaji u sklopu inicijative Novi europski Bauhaus

Novi europski Bauhaus čini europski zeleni dogovor kulturnim, ljudskim usmjerenim, pozitivnim i opipljivim iskustvom za svakoga, promičući transformaciju i prilagodbu naših gradova diljem Europe kroz prekrasna, održiva i uključiva mjesta.

U sklopu inicijative Novi europski Bauhaus otvorena su dva natječaja.

Natječaj za aktivnosti uključivanja građana

Zajednica EIT-a poziva prijavitelje da razviju i predaju prijave usklađene s vrijednostima inicijative Novi europski Bauhaus na razvoj dugoročnih rješenja u suradnji s građanima kako bi se izvršila transformacija koja odgovara potrebama šire zajednice.

Poziv ima za cilj raditi na aktivnostima u kojima se od građana i krajnjih korisnika ne traži samo da identificiraju relevantne izazove svog grada usklađene s izazovima Novog europskog Bauhausa, već su i osnaženi da zajedno stvaraju potencijalna rješenja u procesu ideje. Očekuje se da će poticati usvajanje održivijih navika, kroz sukreaciju novih proizvoda, usluga ili rješenja s građanima, osnažujući građane da implementiraju nova rješenja u svojim zajednicama i pokrećući promjene aktivnim utjecajem na lokalne politike.

Više o natječaju doznajte ovdje

Natječaj za sukreiranje javnog prostora uz uključivanje građana

Zajednica EIT-a poziva prijavitelje da razviju i predaju prijave usklađene s vrijednostima  inicijative Novi europski Bauhaus usmjerene na naseljena mjesta i naš odnos s prirodnim okolišem, izvan izgrađenog prostora. To je praktičan pristup otkrivanju lijepih, održivih i uključivih načina života i njihovom korištenju da inspiriramo naš put naprijed.

Poziv ima za cilj riješiti izazove s kojima se gradovi, prigradska i ruralna područja suočavaju, s naglaskom na NEB izazovima inovacije i djelovanja u javnim prostorima kroz uključivanje građana u njihovom ponovnom osmišljavanju, planiranju i oblikovanju. Poziv će identificirati inspirativne, lijepe, održive i uključive prijedloge projekata, demonstrirajući nova rješenja koja pospješuju transformaciju gradova, periurbanih i ruralnih područja približavanjem pojedinaca i zajednica prirodi, donoseći osjećaj pripadnosti, obraćajući se na potrebe teritorija, zajednice kojima je potrebna posebna pozornost, te transformiranje lanaca vrijednosti i života materijala prema cirkularnosti.

Više o natječaju doznajte ovdje

Aktivnosti Nacionalne platforme za Novi europski Bauhaus Republike Hrvatske možete pratiti ovdje

Poslijednja izmjena dana 04.04.2022