16:05:10 | 10.07.2019

Javni poziv za sufinanciranje projekata primjene koncepta “pametnih gradova i općina”

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost objavio je 19. lipnja 2019. godine Javni poziv za sufinanciranje projekata primjene koncepta „pametnih gradova i općina“ s ciljem integracije tehnoloških rješenja za ostvarenje: održivog razvoja, učinkovite infrastrukture, primjene energetske učinkovitosti i poboljšanja kvalitete života građana. „Ovim pozivom za projekte pametnih gradova i općina Fond je osigurao 8 […]

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost objavio je 19. lipnja 2019. godine Javni poziv za sufinanciranje projekata primjene koncepta „pametnih gradova i općina“ s ciljem integracije tehnoloških rješenja za ostvarenje: održivog razvoja, učinkovite infrastrukture, primjene energetske učinkovitosti i poboljšanja kvalitete života građana.

„Ovim pozivom za projekte pametnih gradova i općina Fond je osigurao 8 milijuna kuna. Ovisno o lokaciji – grad ili općina će moći dobiti 40, 60 ili 80% bespovratnih sredstava do najviše 200 tisuća kuna po zahtjevu. Podnositelj, grad ili općina, može dostaviti najviše dva zahtjeva. Inovativan i učinkovit pristup upravljanja gradovima i općinama, njihovim resursima, procesima i javnim uslugama uz primjenu razvijenih digitalnih tehnoloških rješenja neophodan je za opći razvoj i podizanje kvalitete života hrvatskih građana“ rekao je direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Dubravko Ponoš.

Prihvatljiva područja za provedbu projekata u poslovima grada ili općine po ovom pozivu su: gospodarstvo, poboljšanje sigurnosti građana i imovine, održivi promet, gospodarenje energijom, zaštita okoliša, klimatske promjene, upravljanje gradom ili općinom i uslugama te obrazovanje i kvaliteta života građana.

Rok za dostavu zahtjeva na Javni poziv počinje 45 dana od dana objave Javnog poziva na mrežnoj stranici Fonda, odnosno prvi dan zaprimanja zahtjeva je 02. kolovoz 2019. godine, a završava istekom kalendarske godine ili do isteka sredstava namijenjenih predmetu poziva. Prijave za sufinanciranje šalju se preporučenom poštom ili dostavljaju osobno u pisarnicu Fonda. Zahtjevi zajedno s obveznom dokumentacijom razmatrat će se kronološki, prema datumu i vremenu zaprimanja u poštanskom uredu ili pisarnici Fonda.

Više o Pozivu, kao i svu dokumentaciju, možete pronaći ovdje.