14:04:28 | 29.01.2020

Otvoren natječaj razvojnog programa potpore poduzetnicima početnicima i mikro poduzećima - „Pokreni nešto svoje“

ACT Grupa, potporna organizacija za razvoj društvenog/impact poduzetništva, otvorila je prijave za četvrtu generaciju dobitnika potpore jednog od svojih razvojnih programa koji provodi u partnerstvu s tvrtkom Philip Morris Zagreb d.o.o..

Program „Pokreni nešto svoje“ namijenjen je poduzetnicima početnicima i mikro poduzećima odgovarajući na njihove potrebe u svrhu započinjanja i razvoj poslovanja. Kroz tri dosadašnja izdanja prošlo je više od 1.000 prijava i dodijeljeno je gotovo milijun i pol kuna za 20 uspješnih poduzetničkih projekata. Ove godine program doživljava svoje četvrto izdanje u organizaciji ACT Grupe, pionira društvenog poduzetništva u Hrvatskoj i potporne organizacije za razvoj društvenog/impact poduzetništva, podržavajući projekte s pozitivnim društvenim utjecajem kroz mentorsku podršku. Philip Morris Zagreb d.o.o. ponovno je osigurao bespovratna financijska sredstva za šest novih projekata, a ove će godine dobitnicima osim financijske, pružiti i mentorsku podršku.

Program je namijenjen postojećim društvenim poduzećima, inovativnim start-upovima te poduzetnicima/ama početnicima/ama s društveno-poduzetničkom idejom, odnosno poduzetničkom idejom koja će imati pozitivan utjecaj na društvo ili okoliš.

Za financiranje šest najboljih projekata u okviru četvrtog kruga natječaja Philip Morris Zagreb d.o.o. osigurao je iznos ukupne vrijednosti od 444.000,00 kuna te će svaki od dobitnika biti sufinanciran fiksnim iznosom od 74.000,00 kuna.

Prijave za novi natječaj otvorene su do 17. veljače 2020. godine do 12 sati na mrežnim stranicama programa - poveznica.

Rezultati natječaja će biti javno predstavljeni te objavljeni 9. travnja 2020., a početak provedbe projekata je 1. svibnja 2020. godine.