CODE – Cooperation for Development of Cross Border Business Environment

Projektom CODE je predviđeno osnaživanje lokalnih potpornih poduzetničkih institucija te razvoj  i implementacija novog mentorskog programa za poduzetnike.

Vodeći partner: Grad Zadar

Partner: Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA, Zaklada za inovacijski i tehnološki razvitak INTERA, Javno preduzeće „Biznis inovacije i tehnologije“ d.o.o. Tuzla i Inovaciono preduzetnički centar TEHNOPOLIS

Ukupna vrijednost projekta: 883.555,54 EUR

Intenzitet potpore: 85%

Bespovratna EU sredstva: 751.022,20 EUR

Program Europske teritorijalne suradnje: Interreg IPA Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora 2014.-2020.

Aktivnosti: Glavne projektne aktivnosti:

Pokretanje Code Hub coworking prostora

Zahvaljujući projektu pokrenuti su Code Hub prostori u Mostaru, Nikšiću, Tuzli i Zadru. Projektom je omogućeno opremanje Code Hub coworking prostora u svim gradovima partnerima, kao i izrada plana rada i upravljanja prostorom. Prostor Code Huba u Zadru namijenjen je studentima, IT poduzetnicima i ostalim ciljanim skupinama. Coworking prostor smješten je u prizemlju zgrade studentskog doma, u neposrednoj blizini glavnog ulaza u zgradu, 5 minuta hoda od uvale Jazine. Prostor ima bruto površinu od 94 m2 i podijeljen je na nekoliko funkcionalnih cjelina: učionica/coworking zona/event space, dnevni boravak i kuhinja.

Organizacija neformalnih motivacijskih događanja

U svakom od gradova partnera organizirani su motivacijska događanja s ciljem promoviranja coworking prostora ali i startup inicijativa i poduzetništva. Događaja su uključivala organizaciju edukacija, hackathona i međunarodne konferencije

Razvoj lokalne IT scene i Studije izvedivosti za uspostavu IT klastera

U sklopu projekta CIDE kontinurano se radilo na razvoju lokalnih IT zajednica, njihovom umrežavanju i međunarodnoj suradnju.

Razvoj mentorskog programa

Projekt je omogućio osposobljavanje poslovnih savjetnika, njihovo umrežavanje unutar programskog područja, te izradu i provedbu pilot mentorskog programa za poduzetnike.

Razdoblje provedbe projekta: 1.7.2017.-31.12.2019.

Code Hub Zadar Facebook

code