Uključi se knjigom

Cilj projekta bio je osnažiti osobe s invaliditetom za socijalno uključivanje kroz kulturne sadržaje te razviti i unaprijediti sustav knjižnice na kotačima namijenjen osobama s invaliditetom. 

Naziv: Uključi se knjigom

Prijavitelj: Gradska knjižnica Zadar

Partner/i: Općina Poličnik, Općina Preko, Općina Galovac, Grad Nin, Udruga HVIDRA

Uloga Agencije ZADRA NOVA: Tehnička i stručna pomoć

Ukupna vrijednost projekta: 2.703.360,00 kuna

Intenzitet potpore: 100%

Bespovratna EU sredstva: 2.703.360,00 kuna

Operativni program: OP "Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020."

Fond: Europski socijalni fond

Cilj: Cilj projekta bio je osnažiti osobe s invaliditetom za socijalno uključivanje kroz kulturne sadržaje te razviti i unaprijediti sustav knjižnice na kotačima namijenjen osobama s invaliditetom. Osim nabavke biblio-kombija i pružanja knjižničnih usluga, tijekom provedbe projekta provele su se i aktivnosti vezane uz unaprjeđenje kvalitete i širenje socijalnih usluga i programa za aktivno socijalno uključivanje osoba s invaliditetom: radionice osnaživanja osoba s invaliditetom, klubovi čitatelja, škola znakovnog jezika, sportske i kreativne radionice.

Aktivnosti: Aktivnosti vezane uz unaprjeđenje kvalitete i širenje socijalnih usluga i programa za aktivno uključivanje osoba s invaliditetom, aktivnosti pripreme i provedbe interkulturnih aktivnosti u svrhu socijalne integracije ranjivih skupina, nabava bibliokombija

Razdoblje provedbe projekta: 15.02.2021. - 15.02.2023.

Poveznica: Uključi se knjigom

Ukljuci se knjigom LOGO