14:02:25 | 14.03.2024

Odobreno 5 novih projekata "Zaželi"

Dana 7. ožujka 2024. godine Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, donijelo je petu Odluku o financiranju za 140 projekata ukupne vrijednosti 126.138.000,00 EUR, od kojih bespovratna sredstva iznose 126.138.000,00 EUR, u okviru Poziva na dostavu projektnih prijedloga „Zaželi – prevencija institucionalizacije“ koji se financira sredstvima Europskog socijalnog fonda plus.

Među odobrenim projektima je i pet projekata iz Zadarske županije. Sredstva su odobrena gradovima Benkovac (u partnerstvu s Centrom za pružanje usluga u zajednici Sveti Ante Benkovac) i Biograd na Moru (u partnerstvu s Općinom Tkon i Udrugom za promicanje skrbi o invalidnim, starim i nemoćnim osobama „Nada“), općinama Zemunik Donji i Novigrad te zajedničkom projektu LAG-a Mareta i Grada Nina.

Agencija ZADRA NOVA pružila je svoju stručnu pomoć prijavitelju Gradu Benkovcu u pripremi projekata. Odobreni iznos financiranja Ministarstva je 480.000,00 EUR. Projektom „Korak naprijed – faza IV“ osigurat će se pružanje dugotrajne usluge potpore i podrške u svakodnevnom životu osobama starijima od 65 godina i odraslim osobama s invaliditetom s ciljem povećanja njihove socijalne uključenosti i prevencije institucionalizacije.

Aktivnosti projekta uključuju organiziranje prehrane, obavljanje kućanskih poslova, održavanje osobne higijene i zadovoljenje drugih svakodnevnih potreba pripadnika ciljne skupine. Zaposlit će se 10 pružatelja usluga koji će tijekom trajanja pružanja usluge osigurati organiziranje prehrane, obavljanje kućanskih poslova, održavanje osobne higijene i zadovoljenje drugih svakodnevnih potreba za 60 pripadnika ciljne skupine. Jednom mjesečno bit će osiguran jedan paket kućanskih i osnovnih higijenskih potrepština za svakog pripadnika ciljne skupine. Ukupno trajanje projekta bit će 36 mjeseci.

Last modified on Friday, 15 March 2024 14:29