11:47:22 | 31.10.2022

Djelatnici Agencije ZADRA NOVA posjetili europske institucije u Bruxellesu

U sklopu provedbe projekta ZADRA NOVA ZA VAS, Agencija za razvoj Zadarske županije organizirala je studijsko putovanje u Bruxelles za svoje djelatnike u razdoblju od 18. do 22. listopada 2022. godine.

Cilj studijskog putovanja bio je upoznavanje djelatnika s radom institucija Europske unije i procesom kreiranja javnih politika i mogućnosti za financiranje koje pruža Unija.

Studijski posjet tako je uključio posjet Kabinetu potpredsjednice Europske komisije za demokraciju i demografiju Dubravke Šuice, zatim Upravi Komisije nadležnoj za politiku EU-a u području regija i gradova te Predstavništvu Slavonije, Baranje i Srijema u Bruxellesu. Osim toga djelatnici su imali priliku posjetiti i Europski parlament i Parlamentarijum te obići i posjetiteljski centar Experience Europe kao i Kuću Europske povijesti.

Putovanje je bila prilika za unaprjeđenje znanja te približavanja rada Europskih institucija djelatnicima Agencije, ali i prilika za dogovor o budućim suradnjama i zajedničkim aktivnostima.

Putovanje je provedeno u sklopu projekta ZADRA NOVA ZA VAS kroz koji se financira rad djelatnika Agencije. Cilj projekta je povećanje korištenja sredstava EU fondova u Zadarskoj županiji putem jačanja kapaciteta regionalnog koordinatora ZADRA NOVE te kontinuiranom podrškom javnopravnim tijelima u pripremi i provedbi projekata te jačanjem kapaciteta (potencijalnih) prijavitelja u pripremi i provedbi projekata. Ukupna vrijednost projekta je 33.050.497,28 HRK, a projekt je sufinanciran sredstvima tehničke pomoći u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Last modified on Monday, 31 October 2022 11:56