11:18:07 | 18.01.2021

Savjetovanje o dugoročnoj budućnosti prekogranične suradnje

Europski odbor regija nastavlja uklanjati prepreke s kojima se suočavaju građani koji žive u pograničnim regijama, čiji je utjecaj na svakodnevni život postao još očitiji tijekom COVID-19 krize. Slijedom iskustava proizašlih iz pandemije COVID-19 i s ciljem razmišljanja o budućnosti, Europski odbor regija, zajedno s Europskim savezom građana prekograničnih regija radi na definiranju vizije dugoročne prekogranične suradnje.

Kako bi postigao uravnoteženu viziju, Europski odbor regija pokrenuo je javno savjetovanje o zajedničkoj viziji dugoročne budućnosti prekogranične suradnje u Europskoj uniji.

Na temelju primljenih povratnih informacija, Europski odbor regija usvojit će Rezoluciju na plenarnom zasjedanju u srpnju 2021. godine.

Rezolucija će predstaviti konkretne prijedloge za budućnost prekogranične suradnje i predstavljati službeni doprinos Europskog odbora regija i Europskog saveza građana prekograničnih regija, članova Konferencije o budućnosti Europe.

Javno savjetovanje dostupno je na svim jezicima EU na sljedećoj poveznici: https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/longtermfutureCrossborderCooperation

Savjetovanje je otvoreno do 14. ožujka 2021. godine.