14:58:15 | 12.01.2021

Donesena druga Odluka o financiranju projekata "Uključi se knjigom" i "Ispunite svoju zlatnu dob"

Za projekt „Uključi se knjigom“ čiji je nositelj Gradska knjižnica Zadar odobreno je 2.703.360,00 kuna, dok je za projekt „Ispunite svoju zlatnu dob“ čiji je nositelj Općina Poličnik odobreno 2.884.267,80 kuna.

Cilj projekta „Uključi se knjigom“ je osnažiti osobe s invaliditetom za socijalno uključivanje kroz kulturne sadržaje te razviti i unaprijediti sustav knjižnice na kotačima namijenjen osobama s invaliditetom. Projektom će se nabaviti biblio kombi odnosno putujuća knjižnica koja će sadržavati građu namijenjenu osobama s invaliditetom konkretnije slijepim i slabovidnim osobama, a kako bi kultura bila dostupnija osobama s invaliditetom, biblio kombi će voziti unutar Urbanog područja Zadar. Samim time će se čin unaprijediti aktivno uključivanje i zapošljivost ranjivih skupina. Gradskoj knjižnici Zadar partneri na projektu su Grad Nin, Općine Poličnik, Preko i Galovac te udruga HVIDR-a Zadar.

Projektom "Ispunite svoju zlatnu dob" stvara se mreža unaprijeđenih socijalnih usluga za pripadnike ranjivih skupina kako bi se povećala njihova socijalna uključenost i omogućila lakša zapošljivost na području UP Zadra. Općina Poličnik u partnerstvu s gradom Ninom, općinama Bibinje, Preko, Ražanac, Zemunik Donji i Galovac, te LAG-om Mareta i HVIDR-om Zadar razvit će socijalne usluge i programe za nezaposlene, stare i mlade te osobe s invaliditetom.

Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike donijelo je drugu Odluku o financiranju 15 projekata ukupne vrijednosti 27.375.331,57 kuna. Projekti su prijavljeni na Poziv „Aktivno uključivanje i poboljšanje zapošljivosti te razvoj inovativnih socijalnih usluga za ranjive skupine unutar 7 urbanih aglomeracija/područja Osijek, Pula, Rijeka, Slavonski Brod, Split, Zadar i Zagreb“ u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.  

Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA svojim je stručnim znanjem pomogla Gradskoj knjižnici Zadar i Općini Poličnik i njihovim partnerima u pripremi projektnih prijedloga. Angažman Agencije na ovim projektima omogućuje projekt ZADRA NOVA ZA VAS kroz koji se financira rad djelatnika Agencije, a usluge pripreme ne stvaraju financijski teret za prijavitelje i partnere. Projekt je sufinanciran sredstvima tehničke pomoći u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Last modified on Tuesday, 12 January 2021 15:11
Tagged under