14:14:43 | 28.09.2020

Gimnazijalci Franje Petrića službeno najuspješniji!

Gimnazija Franje Petrića iz Zadra službeno je proglašena najuspješnijom školom na Završnoj konferenciji u sklopu Pilot projekta U školi otvorene kohezije – At School on Open Cohesion, održanoj u četvrtak, 24. rujna 2020. godine.

Završna konferencija obilježila je završetak provedbe Pilot projekta u Hrvatskoj, a Gimnazija Franje Petrića iz Zadra predstavljena je i službeno proglašena najuspješnijom školom u sklopu navedenog projekta. Uzimajući u obzir prilagodbu „novom normalnom“, konferencija je održana virtualno, a moguće je bilo sudjelovati i u zabavnom kvizu.

Pilot projekt „U školi otvorene kohezije – At School on Open Cohesion, ASOC“ provodio se u 5 srednjih škola na području Republike Hrvatske, X. gimnaziji Ivan Supek iz Zagreba, Srednjoj školi Obrovac iz Obrovca, Gimnaziji Franje Petrića iz Zadra, Gimnaziji Gospić iz Gospića i Gimnaziji Nova Gradiška iz Nove Gradiške.

Konferencija je okupila članove i članice timova, voditeljice projekata, predstavnike i predstavnice srednjih škola, regionalne koordinatore, predstavnike i predstavnice Informacijskih centara Europe Direct, koordinatore Pilot projekta iz Italije, predstavnike stručnog povjerenstva za odabir najuspješnije škole, predstavnike Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije te predstavnike Europske komisije.

Konferenciju je otvorila državna tajnica u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije Spomenka Đurić, a uvodne govore održala je ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske Unije Nataša Tramišak, voditelj predstavništva Europske komisije u Republici Hrvatskoj Ognian Zlatev te predstavnica Europske komisije Agnes Monfret.

Ravnateljica pobjedničke škole dala je osvrt na cjelokupno iskustvo sudjelovanja u Pilot projektu, a sudionici Konferencije pobliže su upoznali pobjednički tim Edu Akcija.