14:45:37 | 23.11.2019

Četiri dana učenja o poduzetništvu kao priprema za Zadar Youth Challenge i dodjelu 71.000 kn

Program SOS Start se ovog tjedna nastavio kroz održavanje četverodnevne radionice namijenjene budućim poduzetnicima koje će pomoći zainteresiranima u pripremi za natječaj za dodjelu financijskih potpora poduzetnicima početnicima. Radionice su bile oblikovane za buduće poduzetnike koji nemaju prethodnih znanja o poduzetništvu.

Cilj radionica je bio pripremiti i informirati buduće poduzetnike o tome kako uklopiti svoje poslovne ideje u realne okvire, jasno sagledati poslovne prilike, te usmjeriti i voditi poslovne aktivnosti i troškove. Radionice su održavane u prostoru zadarskog COIN-a od 18. do 21. studenoga 2019. godine.

Sudionici su naučili više o osnovama poduzetništva, o pokretanju poslovanja i marketingu zatim o financijskom poslovanju i izradi poslovnog plana. Radni primjerak svog poslovnog plana potom su prezentirali kako bi „simulirali“ situaciju prije one stvarne koja čeka sve buduće poduzetnike u potrazi za financijskom podrškom za pokretanje njihova posla.

Program je dio aktivnosti projekta SOS - Surađuj i ostvari sebe kojeg provodi Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA u partnerstvu sa Zadarskom županijom i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje. Projekt SOS je financiran iz „Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014-2020" Europskog socijalnog fonda  kroz natječaj „Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja - faza III" ukupne vrijednosti 1.925.833,68 HRK.

Projekt s aktivnostima nastavlja dalje pa su u tijeku prijave za Zadar Youth Challenge!

Last modified on Saturday, 23 November 2019 15:25
Tagged under