09:42:39 | 20.03.2023

Objavljen natječaj „Europska nagrada za promicanje poduzetništva 2023"

Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja objavilo je natječaj „Europska nagrada za promicanje poduzetništva 2023“ (European Enterprise Promotion Awards – EEPA 2023).
 
EEPA je priznanje kojim Europska komisija svake godine nagrađuje uspjeh javnih tijela i javno privatnog partnerstva u poticanju poduzetništva i malog gospodarstva širom Europske unije.
 
Ova nagrada pokrenuta je kako bi se kroz primjere najboljih politika i praksi otvorile nove mogućnosti za lokalnu i regionalnu razinu s ciljem razvoja poduzetništva, zapošljavanja i zadržavanja stanovništva u njihovim sredinama.
 
Natječaj na nacionalnoj razini otvoren je do 26. svibnja 2023. godine.
 
Od 2006. godine Europska nagrada za promicanje poduzetništva nagrađuje izvrsnost u promicanju malog poduzetništva na nacionalnoj, regionalnoj i lokalnoj razini. Otkad se dijele EEPA nagrade prijavljeno je više od 3.000 projekata koji su pomogli stvaranje više od 10.000 novih tvrtki. Ciljevi nagrade su priznavanje uspješnih aktivnosti i inicijativa za promicanje poduzetništva, izlaganje i dijeljenje primjera najbolje politike i primjera poduzetništva, povećanje svijesti o ulozi poduzetnika u europskom društvu te poticanje i promicanje potencijalnih poduzetnika.
 
U natječaju za dodjelu EEPA 2023 nagrade sudjeluje 27 država članica Europske unije i zemlje pridružene COSME programu.
 
Natječaj je otvoren za nacionalne organizacije, gradove, općine, regije i zajednice, javno-privatna partnerstva tijela javne vlasti i poduzetnike, obrazovne programe te poslovne organizacije.

Detaljnije o Natječaju doznajte ovdje